– Det stora utbud av stora och små evenemang som har ägt rum i Malmö under sommaren visar verkligen att Malmö har en dragningskraft för både arrangörer och publik. Både boule-SM och skateboard-VM samma sommar visar att Malmö är staden med något för alla, säger FridaTrollmyr, kommunalråd ansvarig förkultur, fritid och folkhälsa. Här är ett urval av de stora evenemangeni Malmö under sommaren:

Skateboard-VM på nybyggda Kroksbäck skatepark drog till sig världseliten på skateboard och många nyfikna besökare. Skateparken som byggs inför VM donerades efter tävlingarna till Malmö stad. Det blir ett första steg i utvecklingen av Badhusparken i Hyllie som kommer utvecklas som aktivitetspark för parkour, bollsporter, boule med mera.

Hoppreps-VM arrangerades för första gången någonsin i Sverige i Baltiska hallen. Hopparna intog staden och visade Malmöborna att hopprep är en avancerad tävlingsgren för eliten.

Ponny SM ägde rum på Ribersborg ibörjan av augusti, med 1000 starter på fyra tävlingsdagar var det en stor händelse för alla Sveriges häst intresserade och unga ponnyryttare.

Femhundra kitesurfare från 14 olika nationer intog i augusti Ribersborg och västra hamnen i en stor tävling kallad ”battle of the sund”. Tävlingen går ut på att snabbast möjligast ta sig från Ribersborgstranden till Flakfortet i Danmark med endast sin drake och bräda till hjälp.

Malmöbor har kostnadsfritt kunnat njuta av Sommarscens späckade åttaveckorsprogram med kulturupplevelser under bar himmel. Utbudet täckteallt från det familjära charmiga till det urbana spetsiga.

Dessutom har alla Malmös barn och unga kunnat ta del av en uppsjö av gratis sommarlovsaktiviteter i en riktig supersommar där stadsområdena och förvaltningarna planerat allt från simskolor och poolpartyntill utflykter och demokratiworkshops. Ett exempel på en av de större sådana är ”Summer Splash”, en stor vattenfestival i Enskifteshagen mitt i smeten mellan Sofielund, Möllevången, Rosengård och Annelund. Festivalen var en stor succé och erbjöd vattenlek som Funballz, Funboatz, vattenfotboll, Surfride, Skimboard, Crossfit, Virtual Reality och mycket mer.