I höst får Malmö sin första Fritidsbank och under sommaren pågår insamlingen för fullt. Insamlingskärl, där förrådsrensande Malmöbor kan skänka sport- och fritidsutrustning som de inte längre behöver, finns på Stadionområdet och på Urban Beach på Ribban.

Fritidsbanken fungerar som ett bibliotek fast med sport- och fritidsprylar och all utrustning är återvunnen genom att personer skänker utrustning som de inte längre behöver. Det kan till exempel handla om skridskor, inlines, flytvästar eller fotbollsskor. Fritidsbanken kommer att ligga på Urbant Sportcenter på Kopparbergsgatan, men exakt när man öppnar för allmänheten är inte bestämt.

– Det känns väldigt kul att Malmö ska få en egen Fritidsbank. Det är ett koncept som ligger väldigt rätt i tiden med tanke på att det handlar om återbruk och att alla ska ha en chans till en meningsfull fritid. Vi hoppas så klart även att detta ska gynna Malmös föreningsliv med fler nyfikna barn och unga som vågar sig på att prova nya spännande idrotter, säger Sara Hansson, projektledare på fritidsförvaltningens evenemangsenhet.

Insamlingen vid Träningshallen på Stadionområdet kommer att hålla öppet måndag–fredag kl. 08.00–21.00 under sommaren. Adressen är Eric Perssons väg (det finns inget gatunummer). Ingången ligger mellan Baltiska hallen och Isstadion, snett över gatan från Kombihallens ingång.

Det kommer också att finnas möjlighet att lämna saker i ett insamlingskärl under Urban Beach på Ribban till och med den 6 augusti. Öppet varje dag kl. 11.00–20.00. Här kommer också Urban Beach-besökarna att kunna låna utrustning för att fixa en egen aktivitet när man tröttnat på alla aktiviteter som erbjuds.

Kontakt: Sara Hansson, projektledare på fritidsförvaltningen, 0708-741794, sara.hansson6@malmo.se

Utskickat av: Emilie Ekelund, kommunikatör, fritidsförvaltningen, 0766-108936, emilie.ekelund@malmo.se

Powered by WPeMatico