Tillsammans med Mashhour – The Famous Group presenterar Sommarscen stolt några av de bästa hiphopartisterna, grymmaste spoken word poeterna och fetaste streetdansarna i riket.

ONE MALMÖ är ett helt nytt inslag i Sommarscen program. Under en och en halv timme kommer Pildammsteatern fyllas med såväl hiphophjältar som streetdance och poesi.

– Sommarscen vill vara en del av det lokala unga kulturlivet men vi saknar ibland spetskompetens inom vissa genrer. Därför har vi valt att samarbeta med Mashour – The Famous Group kring arrangemanget ONE MALMÖ. Med Behrang Miris kloka coachande och Sommarscens plattform hoppas vi kunna skapa ett angeläget arrangemang med ny urban musik och kultur, säger Marie Norrthon, producent Sommarscen Malmö.

ONE MALMÖ har även som syfte att vara en gränsöverskridande mötesplats för alla från hela Malmö och resten av Skåne som älskar urban musik och kultur.

På Scen:

Ali Khamis – Rappare och poet från Hässelby.

Bow Down Dance Academy – Ett av Malmös och Sveriges i särklass tyngsta dans-crews.

Conakry – Ansedd av många att vara Lunds nästa rapstjärna.

Gee Dixon & Moms – Rappare från Flemingsberg och Visättra.

Kumba – Landskrona- och Malmö-rapparen, känd från Linda Piras låt ”Knäpper mina fingrar”.

Mariama Jobe – Poet och skribent från Stockholm. Finallist i Svenska Förortsmästerskapen i poesi.

Zako feat. Laura Arif – Rapparen och sångaren Zako från Möllevången som just nu gör viral succé med låten ”Krigare”. Med sig har han det musikaliska stjärnskottet Laura Arif, ett annat namn att hålla på minnet.

Jasmin Nur Ismail är poet, aktivist. Under 2016 representerade hon Malmö i den rikstäckande poesitävlingen Ortens bästa poet.

———————————————————–

Staden – En bakgårdsopera

Staden är en annan nykomling i Sommarscens program. Här presenteras klassisk opera på ett helt nytt sätt, utomhus, på en bakgård i innerstan. Närmare bestämt Chokladfabrikens bakgård.

En dekadent bakgårdsopera med musik ur operor av Bernstein, Bizet, Mozart och Puccini.

Bakom projektet står bland annat den nytänkande sopranen Suzanne Flink, som gjort det till sin livsuppgift att föra operan in i det moderna samhället. På scen finns också Katarina Lundborg, Annika Bjelk och Inga Zeppezauer.

———————————————————–

KONTAKTER

Anna Novovic
Konstnärlig ledare Sommarscen Malmö
anna.novovic@malmo.se
0735 73 54 92

Marie Norrthon
Producent Sommarscen Malmö
0704 34 70 66
marie.norrthon@malmo.se

Josef ”Zako” Zakarias
Artist
0702 64 10 77

Suzanne Flink
Sopran
0705 74 96 55

Kommunikatör
Jon Willén
jon.willen@malmo.se
0708 53 28 12

———————————————

HELA VECKOSLUTETS PROGRAM

NuCirkus med Barnens Underjordiska Scen

Ett helt varv runt vår stackars jord har de dragit sin cirkusvagn. Pappa Chäpplin med sin apa och sina cirkusdöttrar. De är trötta och slitna men ännu har de inte tappat hoppet. Så möter de barnen! Tillsammans med de osynliga hästarna, prima ballerinan och världens starkaste Adolfina bestämmer de sig för att skapa den bästa och lekfullaste cirkusföreställningen i hela världen. Från 3 år.

Fre 30 juni kl 10 Grevens park
kl 15 Lindängeparken (OBS! kl 15)

Lör 1 juli kl 14 Kungsparken

Sommarfest i söder – Bayram

Sommarscen och Lindängen bjuder in till en fest för alla åldrar. Här finns Barnens Underjordiska Scen, urbana beats och folkdans med Aram Dance Theatre. Dessutom kan du utforska textilens värld med konstnären Charlotte Walentin. Festligheterna arrangeras i samarbete med Allaktivitetshuset Lindängen och Hermodsdal, Motetten Folkets Hus, Abra Cadabra Studio, Framtidens hus, Malmö Konstmuseum, Lindängenbiblioteket och
Lindängens fritidsgård.

Fre 30 juni kl 15–18 Lindängeparken

CajsaStina Åkerström

CajsaStina Åkerström slog igenom som artist 1994 med hitlåten ”Fråga stjärnorna”. Nu besöker hon Pildammsteatern och bjuder in till en vismusikalisk sommarkväll i gräns- och tidlöshetens tecken. Egna sånger från senaste albumet ”Vreden och Stormen” varvas med handplockade pärlor ur den svenska visskatten.

Fre 30 juni kl 19 Pildammsteatern

ONE MALMÖ

ONE MALMÖ är en helt ny satsning på urban musik och kultur. Lokala hiphophjältar varvas med feta akter från andra delar av riket. Streetdance mixas med poesi och musik. Räkna med en kväll fylld av energi, rytm och kärlek när Malmös och Skånes nya stjärnskott tar över scenen tillsammans med några av de bästa urbana hiphopartisterna som Sverige har att erbjuda idag. På scen: Ali Khamis, Bow Down Dance Academy, Conakry, Gee Dixon & Moms, Kumba, Mariama Jobe, Zako feat. Laura Arif. Kvällen programleds av Jasmin Nur Ismail. I samarbete med Mashhour–The Famous Group.

Lör 1 juli kl 19–20:30 Pildammsteatern

Staden – En bakgårdsopera

Missa inte detta unika tillfälle att lyssna på kända och okända operapärlor som du aldrig hört dem förr, på en bakgård du kanske aldrig tidigare lagt märke till. Staden är en dekadent bakgårdsopera med musik ur operor av Bernstein, Bizet, Mozart och Puccini. På scen står bland andra Katarina Lundborg, Suzanne Flink, Inga Zeppezauer och Annika Bjelk. Ta gärna med egen stol att sitta på!

Lör 1 juli kl 19 Chokladfabrikens bakgård
Sön 2 juli kl 19 Chokladfabrikens bakgård

Basokin

Med rötter i Kongo-Kinshasas brokiga gatu- och musikscen skapar Basokin med gitarrer och slagverk ett närmast hypnotiskt sound. Eller som den amerikanska musiktidningen Pop Matters beskrev deras första inspelade låt: ”Basokin är ljudet av distade zombies på väg att förgöra oss alla. Obevekligt…underbart…”.

Sön 2 juli kl 19 Pildammsteatern

Powered by WPeMatico