På fredag är det vernissage för den första delen i projektet Malmö.nu. Under fyra sommarveckor har ett 40-tal ungdomar fått möjligheten att dokumentera sina liv bland annat med hjälp av fotografiets oslagbara kraft.

Fredagen den 14/7 är ni välkomna på vernissage för årets första utställning i projektet Malmö.nu. Utställningen består av ett 20-tal fotografier på print, digitala bildspel och stadsdelsreportage.

Se Malmö ur ungdomarnas perspektiv.

Vad ungdomarna har dokumenterat utgår i hög utsträckning från vad de själva tycker är intressant – vad de ser, vad de gör, vad de tycker är viktigt. I utställningen får besökarna möta människor i sin vardag, välbekanta och undangömda platser. På plats under vernissagen finns många av ungdomarna själva samt handledarna Max Lewander, Stina Rosén och Jesper Klemedsson.

Malmö stadsarkiv och Kulturförvaltningen

Malmö Stadsarkiv tar varje sommar emot sommarjobbare i åldrarna 16–19 år. Genom att fotografera, intervjua, observera och skriva texter skapar de ett unikt och värdefullt material om unga människors liv i Malmö.

Bakom projektet Malmö.nu står också Kulturförvaltningen tillsammans med Malmö stads sommarpraktik ”Ung-i-sommar”, som öppnar upp möjligheter för Malmös ungdomar att få prova på kulturarbete i olika former.

———————————————-

Var och när

Fredagen den 14/7 mellan klockan 15:00 – 18:00.
Stadsarkivet. Ingång sker via Friisgatan, till höger om biograf Panoras entré.

Välkomna!

———————————————-

För mer information

Max Lewander
Projektledare Malmö.nu
0708 532809
max.lewander@malmo.se

Powered by WPeMatico