Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Fotboll som politik-Föredrag med Gabriel Kuhn

29 augusti 2017, 19:00 - 21:00

Hör fotboll och politik ihop?
Fotbollen har förvandlats till en multi-miljard industri. Proffsen och kommersen dominerar den bild av fotboll som vi matas med. Ändå håller fotbollen och dess spel fast vid en rebellisk sida. Från sina rötter i arbetarklassens England till spelares och supportrars politiska protester har fotbollen behållit sin status som ”folkets idrott” tack vare otaliga individer, lag och sammanhang.

Med en medvetenhet om att det finns mycket kritik att beakta rörande fotbollen så som att den göder nationalism, används i högerextrema syften och fostrar tävlingsinriktade individer kommer i detta föredrag alternativa perspektiv på fotbollen att utforskas och det kommer att ges praktiska exempel på supportrar, klubbar och DIY lag som har en tydlig vänsterpolitisk agenda och använder fotbollen till att arbeta vänsterpolitiskt och antirasistiskt.

Kom och lyssna på detta föredrag om fotboll och politik med Gabriel Kuhn författare av ”Soccer vs the State” och fd semi proffessionell fotbollspelare och numera aktivist på Majkällaren i samarbete med ABF.

Detaljer

Datum:
29 augusti 2017
Tid:
19:00 - 21:00
Evenemang Kategori:
Webbplats:
https://www.facebook.com/events/125585431404818

Arrangör

Majkällaren