Auktoritära ledare runt om i världen hotar, diskriminerar och förtrycker. Men inte bara det. Europa går vi mot en krigsvinter i och med Putins olagliga och förödande invasion av Ukraina. Det är inte bara en attack mot Ukraina, det är också en attack mot de värderingar som ligger till grund för fria och demokratiska samhällen. Europa befinner sig i det värsta säkerhetspolitiska läget sedan andra världskriget.

Mot de auktoritära krafterna runt om i världen finns det såklart motkrafter. Människor som vägrar vara rädda, som driver på för demokrati, mänskliga rättigheter och rättvisa. Mer än någonsin behöver de vårt stöd. Det handlar om fackföreningsaktiva, oppositionella och föreningsaktiva.

Välkommen på endagskonferens för solidaritet arrangerad av: Socialdemokraterna i Skåne, Socialdemokraterna i Malmö, ABF Skåne och ABF Malmö.

📆 Lördag den 26 november mellan 10-15.00.
☕Kaffe och macka från 09.30.
📍Spånehusvägen 47, Malmö
✒️Begränsade platser, anmälan krävs och sker via länken HÄR.

Vi kommer möta politiker, oppositionella, forskare, fackliga som på sina sätt sliter för rättvisa och frihet. Vi kommer fokusera på Belarus, Ukraina och Ryssland denna dag. Förutom spännande föredrag och gäster finns tillfälle att arbeta fram former för fortsatt solidaritetsarbete.

Gäster: Helene Fritzon (S) Europaparlamentariker, Lusine Djanjan och Alexej Knedljakovskij aktivister Pussy Riot, Byggnads-Byggfack Profud Ukraina, Ihar Barysau oppositionsledare i Belarus, Inga Näslund Olof Palme center, Mariia Tyshenko universitetslärare i Ukraina och hedersdoktor Malmö universitet, Dimitrij Aleshkov driver rysktalande community i Öresundsregionen med fler. Mer om programmet uppdateras efterhand.

Lunchen tillagas av Anja Allvin Ukraina Sveriges Mästerkock 2022.

facebook Twitter Email