Digital producent sökes

Vill du vara med och bygga vidare på den unga och globala staden Malmö? Gillar du högt tempo och hårt arbete? Ser du möjligheter och klarar många arbetsuppgifter med både långa och korta deadlines? Är du en skicklig kommunikatör som kan hantera nya medieverktyg och kan producera innehåll till dessa? Är du en person som kan släppa allt du planerat för dagen för att prioritera något helt annat? Då är du kanske den vi behöver i vår politiska stab på kommunalrådsavdelningen i Malmö.

I Malmö har vi Socialdemokrater, tillsammans med Liberalerna, fått Malmöbornas förtroende att leda Malmös utveckling. På kommunalrådsavdelningen arbetar den centrala kommunledningen med dess socialdemokratiska kommunalråd och en stab av politiska sekreterare. Politisk analys- och opinionsbildning, strategiska utvecklingsfrågor, budget- och sakpolitik, intressebevakning, kommunikation, press och samarbete med externa och interna aktörer, är något av det viktigaste vi gör.

Vi söker nu en digital producent som är särskilt skicklig på kommunikation och som har gedigna kunskaper i framför allt videoproduktion och annonsering i sociala kanaler där vi kommunicerar viktiga beslut som ska nå ut till Malmöborna.

Tjänsten är en del av större kommunikationsgrupp och innebär ansvar för utåtriktad kommunikation från kommunalrådsavdelningen. Du fungerar som strategiskt och politiskt bollplank tillsammans med övriga politiska sekreterare under ledning av en stabschef.

Kvalifikationer
Allmänt
Relevant utbildning eller mycket goda erfarenheter inom kommunikation, framför allt videoproduktion och annonsering i sociala kanaler. Att dela Socialdemokraternas värderingar är ett krav.
Som person är du strukturerad och snabb och kommer med egna idéer. Samtidigt ser du till att alltid förankra allt du gör med rätt personer och lyssnar in synpunkter. Vidare har du lätt för att samarbeta med andra, bidrar till ett gott arbetsklimat och är serviceorienterad. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Video
Mycket goda erfarenheter av videoproduktion och youtube. Inspelning samt klippning och redigering i Adobe Premiere Pro eller motsvarande programvara. Du har inga problem att be folk på stan att ställa upp på intervjuer och eller att be en högt uppsatt politiker att rätta till håret. Youtube hanterar du lekande lätt och är van vid att annonsera material på plattformen samt analysera resultatet.

Annonsering
Mycket goda erfarenheter av Business Manager och annonsering i sociala kanaler är ett krav.

Grafisk formgivning
Stilsäker och goda kunskaper i att kombinera text och bild till sociala kanaler på ett visuellt tilltalande sätt. Förmåga att kunna vidareutveckla ett grafiskt koncept på ett innovativt sätt. Du hanterar lekande lätt bilder i appar och programvaror.

Foto
Erfarenhet av fotografering och bildredigering är meriterande.

Web
Erfarenhet av att utveckla websidor i framför allt WordPress är meriterande. Förståelse för HTML och enklare CSS är önskvärt, men fullständiga programmeringskunskaper är inte nödvändigt.

Text
God förmåga att uttrycka sig väl i skrift är nödvändigt. Förmåga att hitta essensen i ett komplext budskap och tillgängliggöra det för vår målgrupp är en viktig egenskap.

Anställningsvillkor
Anställningsform: Förtroendeanställning under mandatperioden. Du har rätt att ta tjänstledigt för denna typ av förtroendetjänster.
Yrkeskategori: Politisk sekreterare
Omfattning: Heltid (oreglerad). Kvälls- och helgarbete förekommer.
Lön: Individuell lönesättning tillämpas med ett övre tak
För ytterligare information: Luciano Astudillo, stabschef, 0709-29 85 85

Skicka din ansökan senast 30 november 2021 till luciano.astudillo@malmo.se

facebook Twitter Email