13 maj Politiskt forum

Vi fyller ABF-huset med föredrag, workshops, kultur och idéer, drömmar och politik för hur vi bygger tillsammans bygger Malmö helt. Förutom seminarieprogrammet bjuder vi på grillad korv till lunch!
ALLA ÄR VÄLKOMNA! Ingen föranmälan krävs.

När: 13 maj, kl 9-15
Var: ABF-huset, Spånehusvägen 47

Seminarieprogram:

09.00 Kaffe, macka och mingel!

10.00-11.00 Seriepromenad med Andreas Schönström och Hjalmar Falck
Gå en guidad promenad längst Malmös seriestråk! Tid: 1 timme. Start vid ABF Malmö, Spånehusvägen 47 klockan 10.05 Medtag: promenadvänliga skor!

10.00-11.00 Ungas rätt till en trygg uppväxt
Samtal om förebyggande arbetet tillsammans med Sedat Arif och representanter från Flamman. De kommer samtalar om hur vi ger barn och unga verktyg för att välja en annan väg än kriminalitet.

Flamman är en ideell organisation som jobbar brett med unga och består idag av två ben, deras mötesplatser för unga i Malmö med sedvanliga fritidsaktiviteter och ett center med flera olika verksamheter som alla fokuserar på att skapa bättre förutsättningar för ungas framtid på såväl lokal som regional och nationell nivå.

11.00-12.00 Hur organiserar vi unga i framtidens socialdemokrati?
Panelsamtal om hur socialdemokratin fångar unga, vilken plats de har i vår rörelse i framtiden och vilka lärdomar vi kan göra från valrörelsen 2022. I panelen: Edvina Palmcranz, Roba Kadhem, Joakim Sandell. Samtalet modereras av Leith Al Bayati.

12.00-13.00 Korvgrillning på piazzan och politiskt pyssel!

13.00-14.00 Är det grönt?
Helene Fritzon, socialdemokratisk gruppledare i Europaparlamentet om socialdemokratisk politik i EU och vad som står på spel inför EU-valet 2024.

14.00-15.00 Att förverkliga det öppna Malmö med avstamp i mänskliga rättigheter och antirasism
Politisk hearing ledd av Amani Loubani, kommunalråd för demokrati och mänskliga rättigheter, och kommer beröra: rasism och diskriminering och hur vi ska göra för att bryta segregationen.

14.00-15.00 Introduktion för nya medlemmar!
Till dig som är nyfiken på eller ny medlem hos Socialdemokraterna i Malmö. Välkommen på avslappnad introduktion till vårt parti.

Programmet uppdateras löpande!

Arrangörer: ABF Malmö, LO Malmö, SSU Malmö och Socialdemokraterna i Malmö. 

facebook Twitter Email