Presskommunikatör sökes

Vill vara med och forma morgondagens Malmö?
Socialdemokraterna i Malmö söker dig drivna presskommunikatör, gärna med journalistbakgrund, som vill gå från ord till handling och som vill vara med och göra skillnad.

Vi söker dig som trivs i hetluften. Du gillar högt tempo och har en förmåga att agera snabbt för att klara korta deadlines. Du orkar också tänka strategiskt, vågar tänka nytt och förmår att hålla koll på flera frågor samtidigt.
I Malmö har vi Socialdemokrater, tillsammans med Liberalerna, fått förtroendet att leda Malmös utveckling. På kommunalrådsavdelningen arbetar den centrala kommunledningen med dess socialdemokratiska kommunalråd och en stab av politiska sekreterare. Nu söker vi en skicklig presskommunikatör.

Du kommer att ansvara för att samordna, utveckla och genomföra både proaktivt och reaktivt pressarbete. Du bidrar även med utvärdering, strategi och aktiv profilering i den mediala debatten samt i andra relevanta kanaler.

Din titel blir politisk sekreterare och du kommer att fungera som presskommunikatör och strateg i ett team tillsammans med övriga politiska sekreterare under ledning av en stabschef.

Kvalifikationer
Allmänt
– Mycket god förmåga att uttrycka dig i skrift. Du behärskar att skriva raka pressmeddelanden, debattartiklar, krönikor och andra texter som ligger till grund för medial närvaro.
– Du ska kunna hitta det väsentliga i ett komplext budskap och göra det tillgängligt för olika målgrupper. Du har förmågan att se vad i en politisk åtgärd som är en nyhet, bedöma hur denna kan presenteras och förmedlas till medier utifrån målgrupp och kanal.
– Du är med din vana från mediebranschen trygg i kontakter med medierepresentanter samt driven och målinriktad i din yrkesroll. Vårt arbete med medier ska präglas av öppenhet och tillit.
– Du kommer till en miljö som präglas av samarbete, gemenskap och vilja att förändra. Du har lätt för att samarbeta med andra, bidrar till ett gott arbetsklimat och är serviceorienterad. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
– Relevant utbildning eller erfarenhet inom journalistik, kommunikation och kommunikationsstrategi, gärna med inriktning på samhällskommunikation. Erfarenhet av engagemang eller arbete inom ideell sektor är värdefullt. Att dela Socialdemokraternas värderingar är ett krav.

Övrigt
– Erfarenhet av att ha jobbat på en redaktion inom etablerade medier ses som en fördel.
– Erfarenhet av att ha jobbat handfast med marknadsföring via sociala medier så som Facebook och Instagram är positivt.
– Kunskaper i programvaror som är standard för grafisk produktion ses också som positivt. Främst Abobe-program som Photoshop, InDesign och Illustrator.

Anställningsvillkor
Anställningsform: Förtroendesanställning under mandatperioden. Du har rätt att ta tjänstledigt för denna typ av förtroendetjänster.
Yrkeskategori: Politisk sekreterare
Omfattning: Heltid (oreglerad). Kvälls- och helgarbete förekommer.
Lön: Individuell lönesättning tillämpas med ett övre tak.

För ytterligare information: Luciano Astudillo, stabschef, 073-442 83 71
Skicka din ansökan till: luciano.astudillo@malmo.se
Sista ansökningsdag: 30 november 2021

facebook Twitter Email