Visionsarbete – Framtidens Malmö

Det är allvar! Klyftorna ökar. Klimathotet växer. Svensk höger gör gemensam sak med extremhögern för att splittra oss och förändra samhället i grunden. Nu behövs en stark socialdemokrati som – tillsammans med andra goda samhällskrafter – bygger en bättre morgondag för de många, i stället för fåtalet.

I Malmö har vi socialdemokrater gång på gång visat att politik gör skillnad på riktigt. Att ödet inte är förutbestämt. Men vi vet också att det är morgondagens strider – inte gårdagens segrar – som gör oss relevanta som politisk rörelse. Det är hög tid att peka ut en ny riktning för Malmö och ta fram en politik för framtiden. För ett mer jämlikt Malmö. Ett Malmö som håller ihop. Där Malmöbornas behov går före marknadens vinstintresse.

Arbetet kommer att involvera många i arbetarrörelsen. Men också andra Malmöbor, föreningar, kulturaktörer, forskare och andra som vill vara med. Det handlar om folkrörelsearbete, helt enkelt. Tillsammans ska vi forma framtidens Malmö. Så häng med!


ARBETSGRUPPER I MALMÖ

Socialdemokraterna i Malmö kommer under mandatperioden formulera en uppdaterad politik för både aktuella utmaningar och en tydlig socialdemokratisk framtidsvision för Malmö. I det arbetet kommer mycket tid och kraft läggas på att samtala och samråda om Malmös framtid.

Nu har Malmö arbetarekommun skapat sex lokala arbetsgrupper som kommer att bedriva ett viktigt internt såväl som utåtriktat arbete för att ta fram partiets visioner för ett starkare Malmö:
Alla har rätt till en god välfärd och hälsa
Arbete och tillväxt för ökad jämlikhet
En stad som byggs för vanligt folk
Alla barn och unga ske ges förutsättningar att växa
Ett Malmö som håller ihop
En rättvis klimatomställning och mer prisvärd el

Vill du vara med? Vi vill ha kontakt med malmöbor, föreningar, civilsamhälle, företag! Kontakta oss här så hör vi av oss. 


AKTIVITETER VÅREN 2024
Alla aktiviteter sker i samarbete med ABF Malmö

19 februari 18.30 Malmö och marknadsskolan – rapportsläpp och panelsamtal, Spånehusvägen 47

facebook Twitter Email