Visionsarbete – Framtidens Malmö

Det är allvar! Klyftorna ökar. Klimathotet växer. Svensk höger gör gemensam sak med extremhögern för att splittra oss och förändra samhället i grunden. Nu behövs en stark socialdemokrati som – tillsammans med andra goda samhällskrafter – bygger en bättre morgondag för de många, i stället för fåtalet.

I Malmö har vi socialdemokrater gång på gång visat att politik gör skillnad på riktigt. Att ödet inte är förutbestämt. Men vi vet också att det är morgondagens strider – inte gårdagens segrar – som gör oss relevanta som politisk rörelse. Det är hög tid att peka ut en ny riktning för Malmö och ta fram en politik för framtiden. För ett mer jämlikt Malmö. Ett Malmö som håller ihop. Där Malmöbornas behov går före marknadens vinstintresse.

Arbetet kommer att involvera många i arbetarrörelsen. Men också andra Malmöbor, föreningar, kulturaktörer, forskare och andra som vill vara med. Det handlar om folkrörelsearbete, helt enkelt. Tillsammans ska vi forma framtidens Malmö. Klicka här för att ge oss dina idéer om Framtidens Malmö.


ARBETSGRUPPER I MALMÖ

Socialdemokraterna i Malmö kommer under mandatperioden formulera en uppdaterad politik för både aktuella utmaningar och en tydlig socialdemokratisk framtidsvision för Malmö. I det arbetet kommer mycket tid och kraft läggas på att samtala och samråda om Malmös framtid.

Nu har Malmö arbetarekommun skapat sex lokala arbetsgrupper som kommer att bedriva ett viktigt internt såväl som utåtriktat arbete för att ta fram partiets visioner för ett starkare Malmö:
Alla har rätt till en god välfärd och hälsa
Arbete och tillväxt för ökad jämlikhet
En stad som byggs för vanligt folk
Alla barn och unga ske ges förutsättningar att växa
Ett Malmö som håller ihop
En rättvis klimatomställning och mer prisvärd el

Vill du vara med? Vi vill ha kontakt med malmöbor, föreningar, civilsamhälle, företag! Kontakta oss här så hör vi av oss. 


AKTIVITETER VÅREN 2024
Alla aktiviteter sker i samarbete med ABF Malmö

19 februari 18.30 Malmö och marknadsskolan – rapportsläpp och panelsamtal, Spånehusvägen 47

7 maj kl. 17:30 Öppet möte Framtidens Malmö i Holma. Hyllie Folkets hus, Hyacintgatan 2. Gäster: Andreas Schönström, kommunalråd med ansvar för teknik i Malmö samt föreningar i området som arbetar med att stärka ungas inflytande. Öppet för alla. https://www.facebook.com/events/408015658781097.

15 maj kl. 18:00 – 20:00 ”Hur bygger vi Framtidens Malmö?” Panelsamtal arrangerat av arbetsgruppen En stad som byggs för vanligt folk, Föreningscenter Nobel21 Malmö, Nobelvägen 21. Öppet för alla. Hur bygger vi framtidens Malmö? | Facebook

16 maj kl. 17:30 Öppet möte Framtidens Malmö i Lindängen. Motettens Folkets hus, Munkhättegatan 202. Gäster: Sedat Arif, arbetsmarknad- och socialkommunalråd i Malmö samt aktörer som arbetar för att skapa ett tryggare Lindängen. Öppet för alla. https://www.facebook.com/events/948250240360428

18 maj kl. 11:00-12:00 ”Malmös roll i framtidens Europa”. Panelsamtal med Leif Pagrotsky, tidigare minister i S-regeringar, Arwin Sohrabi Malmökandidat till Europaparlamentet under samtalsledning av Amani Loubani, kommunalråd med ansvar för demokrati och mänskliga rättigheter i Malmö. ABF Spånehusvägen 47. Öppet för alla. Politiskt forum 18 maj | Socialdemokraterna i Malmö (socialdemokraternamalmo.se)

20 maj kl. 12:00 – 14:00 Rundabordssamtal om bostads- och stadsutvecklingspolitik med aktörer i bygg- och fastighetsbranschen. Endast inbjudna.

21 maj kl. 18:00 – 20:00 Så utvecklas framtidens Malmö. Arbetsgruppen ”Ett Malmö som håller ihop arrangerar en kväll med föreläsning och diskussion med Tapio Salonen, seniorprofessor i socialt arbete vid Malmö universitet. ABF Malmö, Spånehusvägen 47. Begränsat antal platser, anmälan krävs: https://forms.office.com/e/fpifcgkjVi

22 maj kl. 19:00 Ett hållbart och utvecklande arbetsliv. Seminarium anordnat av arbetsgruppen Arbete och tillväxt för ökad jämlikhet med LO:s utredare Adnan Habibja. ABF Malmö, Spånehusvägen 47. Öppet för alla Ett hållbart och utvecklande arbete i Framtidens Malmö | Facebook

30 maj kl. 18:00 Öppet möte Framtidens Malmö i Oxie. Gäster: Andreas Schönström, kommunalråd med ansvar för teknik och företrädare för Oxie SK. Oxies socialdemokratiska förenings lokal på Stengodsvägen 145. Öppet för alla.

facebook Twitter Email